O nás     Inzerce     KontaktO rodičích a jejich dětech již od roku 2009
Hledat
Nepřehlédněte: Pohádky pro děti
Tip na knihu: Polepšovna pro čarodějky
7 tipů, jak být úplně v pohodě
Jak řešit neplodnost
Hlavní rubriky: Těhotenství, Zdraví, Péče o dítě, Výchova dítěte, Zábava a volný čas, Rodiče sobě, Diskuze, Služby pro rodiče, Speciály


Tři recepty (nejen) na silvestrovskou oslavu

Přemýšlíte, co byste nachystali na silvestrovskou oslavu? Rádi byste rodinu i kamarády překvapili něčím novým? V dnešním „labužnickém“ příspěvku jsme pro vás připravili tři vyzkoušené recepty. Příprava je snadná a relativně rychlá a výsledek opravdu chutný. A pokud vás láká experimentování, tak i zde určitě naleznete mnoho příležitostí. Fantazii se totiž meze nekladou. Dobrou chuť.

Šneci

Šneci
K přípravě šneků budete potřebovat listové těsto, rajský protlak/kečup, salám (dle vlastního výběru – vhodný je nejen měkký, ale i tvrdý), sýr, bazalku

A můžete začít:

Nejdříve rozválíte listové těsto. Z jedné strany ho potřete rajským protlakem/kečupem. Pak po celé ploše rozložíte salám a sýr (salám i sýr může být buď v plátcích, anebo nakrájený na kousky; množství závisí na tom, jak sytý chcete pokrm mít), posypete lehce bazalkou. Těsto pak zarolujete pevně k sobě (vznikne vám dlouhá roláda) a nakrájíte na plátky. Ty rozložíte na plech pokrytý pečícím papírem a dáte péci – cca 200°C, 20 minut.

Tipy:

  • platí, že fantazii se skutečně meze nekladou. Do šneků je možné dát i párek/klobásu, špenát, zeleninu a podobně
  • šneky lze servírovat jak teplé, tak vychladlé

Chudí rytíři

K přípravě budete potřebovat veku, tavený sýr, vejce, strouhanku, sůl a olej.

Začnete tím, že nakrájíte veku na plátky. Plátek z jedné strany potřete taveným sýrem a přiklopíte druhým plátkem veky. Obalíte v rozšlehaném a osoleném vajíčku a poté ve strouhance. Ještě jednou opakujete.

Obalenou veku vložíte na pánev s horkým olejem, po chvilce otočíte. Chudé rytíře servírujete teplé.

Veka zapečená se sýrem a vejcem

Na tuto lahůdku budete potřebovat veku, vejce, tvrdý sýr, česnek, sůl a olej.

A jak na to?

Nejdříve nakrájíte veku na plátky. Pak nastrouhejte sýr najemno. K němu přidejte vejce a zamíchejte v tužší směs. Osolte a přidejte utřený česnek. Směs natřete z jedné strany na veku a vložte natřenou stranou na pánev s horkým olejem (olej bude jen na dně pánve, aby jím veka zbytečně nenasákla). Po chvilce vyndejte (zlatohnědá barva) a můžete podávat.

Závěr

Pochutnali jste si? Experimentovali jste při přípravě těchto pokrmů, anebo jste napoprvé postupovali dle receptu? A jaké jsou vaše tipy na silvestrovské dobroty? Co připravujete, má-li vám přijet návštěva? Podělte se s námi i s ostatními čtenáři o své rodinné recepty.


(30. 12. 2014 | redakce)


Tento článek je součástí speciálu:

Speciál nejen pro gurmány

„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu,“ řekl kdysi George Bernard Shaw. Souhlasíte s tímto tvrzením? Ať tak...


Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Zatím sem nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<
©2009-2024 JaRodic.cz, ISSN 1804-0632
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: redakce(at)jarodic.cz | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu JaRodic.cz a ochrana soukromí | pg(12183)